1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

BANJA ILIDŽA 5

Banja Ilidza 4

 

Banja Ilidza 3

Banja Ilidza 02

RESTORAN

U prirodnom ambijentu ljetne bašte našeg restorana možete uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi, kako domaće tako i internacionalne kuhinje, te se osvježiti uz bogatu ponudu toplih i hladnih napitaka.

 

U ponudi su Vam sve vrste jela sa roštilja, kao i tradicionalna bosanska kuhana jela, te redovno svakog novog dana novi dnevni meni iznenađenja.

Također, velika pažnja je posvećena ribi i njenoj upotrebi i pripremi na više različitih načina, uključujući file pastrmke, lososa i bakalara, te sušenu ribu kao specijalitet kuće po tradicionalnom receptu.

 

Naš prioritet je u potpunosti okrenut ka korištenju, pa čak i dijelom vlastitoj proizvodnji isključivo domaćih namirnica, koje su prirodno zdrave i bez upotrebe bilo kakvih pesticida, o čijoj štetnosti ste već svi dobro upoznati.

U tu svrhu posjedujemo vlastiti plastenik za proizvodnju povrća sa upotrebom termo-mineralne vode, te smo se uvjerili da primjenom iste nije potrebno koristiti bilo kakva dodatna đubriva, s obzirom da je voda bogata mineralima i ostalim materijama, sa idealnom temperaturom što biljkama izuzetno odgovara, a rezultat toga je izuzetan prinos i kvalitet proizvoda.

Razlog zašto nam je to bitno jeste upravo činjenica da se bez ispravne ishrane ne može doći ni do dobrih rezultata u liječenju određenih bolesti, a upravo kombinacija domaće  hrane sa ljekovitom termomineralnom vodom i čistim zrakom daleko od gradske vreve bez ikakvih zagađivača čini čarobni faktor, a u rezultate i učinkovitost možete se uvjeriti i sami.

Svakako su Vam na raspolaganju sva tradicionalna jela, uključujući i jagnjetinu sa ražnja, jagnjetinu sa naših domaćih pašnjaka sa izuzetnom kvalitetom mesa, te će svako naći ono što mu najbolje odgovara.

U neposrednoj blizini se nalazi i specijalizovana pčelarska zadruga "Apimed", a radi se o medu koji je upravo sa čistog područja sa mnogo vode i ljekovitog bilja, kojeg će te imati priliku probati i kupiti prilikom posjete Banja Ilidži, te ostale proizvode koje nudi ova zadruga uključujući domaći sok od jabuke, kruške i dunje.

Sve detaljne informacije možete pogledati na www.apimed.ba.

Ovo su samo neke od ponuda koje će Vam biti na raspolaganju prilikom Vašeg boravka, a naša ponuda se neće zaustaviti samo na ovome, već uvijek idemo korak dalje ka poboljšanju naših usluga.

 

NAPOMENA: Nije dozvoljen unos vlastite hrane i pića, kao što je to bilo unazad nekoliko godina, a s obzirom na našu ponudu sigurno Vam to neće ni biti potrebno, kao i sa izuzetno prihvatljivim cijenama i kvalitetom same hrane.

 

Za naš tim Vaše želje su prioritet, te ćemo iste nastojati ispuniti!