1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

BANJA ILIDŽA 5

Banja Ilidza 4

 

Banja Ilidza 3

Banja Ilidza 02

MASAŽE

Odjel za fizikalnu terapiju i medicinu, koji se svake godine poboljšava a trenutno raspolaže sa ograničenom opremom za liječenje i rehabilitaciju reumatskih oboljenja kao i mnogih drugih bolesti.

Nalazi se u okviru centra i predstavlja jednu od najznačajnijih cjelina iz oblasti fizioterapije uz aktivno korištenje termo-mineralne ljekovite sumporne vode.

Zbog ograničenog prostora nismo u mogućnosti da pružimo sve moguće terapije koje možemo da izvedemo i koje planiramo da izvodimo, međutim, intenzivno se radi na proširenju i intenzivnoj gradnji banjsko-rekreativnog centra, a isti se planiraju završiti krajem 2014.godine, gdje ćemo konačno dobiti prostor koji će biti adaptiran za ljetno i zimsko korištenje svih kapaciteta.

Do tada su Vam na usluzi razne vrste masaža od strane kvalifikovanih fizioterapeuta, koji će učiniti sve kako bi Vam pomogli da se izliječite ili u najmanju ruku da Vam ublaže simptome Vaše bolesti.

Premda danas postoje različiti aparati za masažu ručna masaža je zasigurno najefikasnija metoda, jer uz terapijsku ima i dijagnostičku komponentu. K tomu psihološko značenje fizičkog kontakta kao modaliteta liječenja nije upitno. Masaža je najstariji oblik liječenja, a izvodi se ručno ili pomoću aparata. Preko kože djeluje na mišićni, živčani i limfni sustav.

Nudimo sljedeće vrste masaža:

  1. Parcijalna masaža (masaža leđa);

  1. Opšta masaža (masaža leđa i nogu);

  1. Kompletna masaža (masaža leđa, ruku, nogu i stopala);

  1. Masaža glave;

  1. Shiatsu masaža (vrsta japanske masaže, vrlo efikasna);

Ovo su samo neke osnovne usluge, a na licu mjesta se možete konsultovati sa fizioterapeutima o Vašim ličnim problemima, te će se terapija odrediti individualno za svakog.

Naši uposlenici su obrazovani fizioterapeuti/kinje, gdje Vam garantujemo diskretnost, i možete da se opustite, kao i da sami odaberete fizioterapeuta/kinju kod kojeg/koje se osjećate najopuštenije.

 

Ostali vidovi terapija su:

  • Ručna limfna drenaža - RLD

Primjenjuje se u svrhu uspostavljanja ravnoteže između tekućina u organizmu. Djeluje na rad limfnog sustava.

 

  • Vezivno-tkivna masaža - VTM

Izvodi se čvrstim podražajnim potezima po koži, radi liječenja određenih oboljenja lokomotornog sustava i oboljenja unutrašnjih organa.

 

  • Masaža refleksih zona (plantomasaža)

Obrada niza refleksnih zona na planti stopala radi liječenja određenih oboljenja

 

Svaki vid masaže ima poseban efekat kada se primjenjuje uz korištenje ljekovite termo-mineralne vode banje "Sanska Ilidža", kao i ljekovitog blata, a da ne govorimo o čistom zraku i cjelokupnom ambjentu, koji zaista svakom posjetiocu pruža nezaboravne trenutke, koje će Vašem liječenju uveliko doprinijeti i olakšati sve Vaše tegobe.

 

Indikacije:

Masaža može predstavljati osnovnu terapiju ili biti nadopuna drugim terapijama kod određenih smetnji. Izuzetno je korisna za osobe dobroga zdravlja. Indicirana je kod bolova u leđima, probavnih smetnji, glavobolje, depresije, stresa, anksioznosti. Sigurno je djelotvorna kod kontraktura ( ograničene gibljivosti zgloba), mišićnih atrofija, tendinitisa ( upale tetiva), distorzija, mišićnih istegnuća, iščašenja. Blagotvorna je kod problema sa disanjem. Melem je kod glavobolja i migrena. Pruža pomoć onima koji pate od problema s crikulacijom, grčeva, edema zglobova, teških nogu, te ublažava sve vrste reumatskih tegoba.

Masaža opušta anksziozne, nervozne osobe, osobe sklone stresu, pomaže osobi da bolje prihvati svoje vlastito tijelo, pomaže pri smanjenju naslaga masnoća, te pomaže da se osjećamo jači i čvršći. Masaža se može kombinarati sa termoterapijom, svjetlosnom terapijom, hidroterapijom, elektroterapijom i kinezioterapijom.

 

Kontraindikacije:

Masažu se ne smije primjenjivati kod sljedećih stanja ili bolesti: -povećane tjelesne temperature tijela ( iznad 37,5 stupnjeva C) -posebno infektivnog karaktera i prilikom akutnih upalnih procesa, nezavisno od etilogije -gnojnih procesa, furunkula, strepto i stafilodermije, flegmone i inficirane rane praćene limfadenomom -svih vrsta opekotina na koži prouzrokovanim različitim kemijskim ili fizičkim agensima ( sunce, ultraljubičasto zračenje) -upala vena i lifnih puteva, varikoznog sindroma -malignih proces.

 

NOVO U PONUDI: Kuponi masaže-kojim možete da obradujete Vaše najmilije, svakako može da bude zanimljiv poklon uz masažu koju Vi odaberete, a osoba kojoj je poklonjen može da ga upotrijebi kada to poželi.

 

UŽIVAJTE U MASAŽI

Osjećajte se onako...

...kako ste oduvijek željeli

Početna