1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

BANJA ILIDŽA 5

Banja Ilidza 4

 

Banja Ilidza 3

Banja Ilidza 02

WELLNESS

Wellness je pojam koji se je kao pojam prvi put pojavio 1654.godine u monografiji Sir A. Johnsona kao „...wealnesse“ , a opisao je „dobro zdravlje“.

Od '50-ih godina do današnjeg doba u brojnim jezicima taj anglicizam označava kao nadpojam određeni pristup zdravom načinu života.

Wellness je način života dostupan svakom od nas: redovna šetnja, unos vode, vlaknasta hrana, psihički odmor i dovoljno sna... Wellness je briga o sebi.

U savremenom smislu riječi, wellness je spoj uma, duha i tijela.

Optimalni wellness nam omogućava da ostvarimo naše ciljeve i otkrijemo smisao i svrhu života.

Glavna uloga wellnesa je briga o zdravlju tj., održavanje tijela i duha zdravim putem održavanja kondicije, fizičke i mentalne relaksacije i očuvanjem unutrašnjeg mira.

Usled stresnog načina života, potreba za programima koji kreativno i uspješno implementiraju smisao wellnessa je porasla u cijelom svijetu, pa tako i važnost takvih programa u sklopu zdravstvenog turizma.


Wellness se sastoji od :fizičkih aktivnosti, duševnih aktivnosti, relaksacije, zdrave i prirodne ishrane, a sve to možete dobiti prilikom posjete banji "Sanska Ilidža", korištenjem vanjskog i unutrašnjeg bazena, bazena sa ljekovitim blatom, izvora "Očne vode", šetnja u prelijepom prirodnom ambijentu korištenjem naših uređenih staza, a i sam prostor kompleksa je uređen cvijećem i grmovima, domaća proizvodnja hrane i priprema u našem restoranu, fizioterapija sa masažama uključujući hidroterapiju, čist zrak sa planinom Mulež u pozadini, rijekom Sanom i Kozicom u samoj blizini od samo nekoliko stotina metara, te ostale mnoge blagodati koje će na Vas djelovati opuštajuće i antistresno.

 

Uz ove elemente, wellness uključuje i pojam programa ljepote, odnosno njege lica i tijela, što posebno doprinosi element Radon koji se nalazi u termo-mineralnoj vodi.

 

Primjena i vrste masaža koje pružamo možete pročitati u dijelu gdje govorimo o masažama u okviru Odjela za fizikalnu terapiju, a wellness programom se samo nadopunjujemo koji uključuje sve gore navedeno.


POSJETITE NAS I UVJERITE SE SAMI


Početna